Computer History Museum – Learning Center Project

Matt | Wednesday, September 26th 2018 | Blog

Computer History Museum
Address: 1401 North Shoreline Blvd, Mountain View 94043
Square Footage: 3000

This project entails building a new children’s learning center in the Computer History Museum that will give the museum a space to hold special teaching sessions for students K-12. The previous space was used primarily just for storage. The project includes a new children’s learning area with new arena-style seating, high-end finishes including millwork, floor coverings, window treatments, new glass sliding doors, magnetic marker board paint, along with a new 3Form cloud ceiling system. Framing on this new space was extensive as all the new and existing walls were to receive a layer of plywood for future museum exhibits to hang their pieces. The project scope also includes new exterior egress doors, research office, an immersive gallery, and rework of their existing storage vestibule area for volunteer operations. We are upgrading the space with all new lighting, HVAC, and AV – working in conjunction with AV vendor, Avidex.

The project is being constructed in an occupied environment with a number of museum events that we need to work around. We work closely with the museum’s event coordinator to schedule around their ongoing events including nights and weekends to keep the project schedule moving forward. Project value is at $1.5 million. Schedule duration of 15 weeks.